ASACC - AGENDA DE CONCERTS DE CATALUNYA

DETALLS DEL CONCERT

LES SUEQUES + LES CRUET

LES SUEQUES

Les Sueques són un grup d’indie mig barceloní mig vilanoví que van irrompre amb força en l’escena independent amb el seu primer àlbum “Cremeu les perles” (2013). Amb una posada en escena valenta i genuïna feien sonar guitarres punxegudes, baixos cadenciosos, teclats seixanters i veus crues. El 2015 van presentar l’LP “Educació Física”, que conté lletres iròniques, melodies que van des del pop al garatge fins al postpunk; i segueix jugant amb els contrastos: del sorollisme a la delicadesa. El seu tercer àlbum “Moviment” (2017) ens porta temes més contundents i que doten de més espai a la sonoritat de cada instrument. S’hi emfatitza la presència de les veus i la guitarra amb riffs garatgers, ritmes foscos i aires postpunk, es manté la solidesa i complicitat entre la bateria i la base rítmica i s’atreveixen amb els teclats que ens remeten als anys vuitanta. El disc explora nous registres sense perdre la frescor i la immediatesa de l’univers particular del grup, que sap combinar l’absurd amb l’èpica, i la frescor amb la foscor.

LES CRUET

són un cop de puny melòdic i bestial, una barreja de Janis Joplin i Exene Cervenka dels X, de punk ibèric 5 Jotas i ruralitat animista quotidiana. Són un torrent musical, un revulsiu, una alegria furiosa. El seu primer disc “Pomes agres” és un grapat de cançons que et queden gravades al cap a causa del seu magnetisme instantani, reconeixes la crida atàvica i el senyal pactat. La banda del Montseny té el crit com a signe d’identitat i així ho demostra aquest primer treball que és un

crit estripat, primigeni, d'abans del llenguatge, de sota el niu on es forgen les paraules i les emocions, del fons del pou de la felicitat i la pena. Aquesta és la matèria prima que conforma els 12 temes del disc, tots ells urgents i sorgits de les entranyes més profundes.

Més concerts divendres, 7 / abril / 2017

‹ Tornar

SUSCRIPCIÓ NEWSLETTER

Deixa'ns les teves dades i rebràs cada setmana per correu electrònic l'Agenda de Concerts de les sales

Vull rebre informació dels concerts de: