ASACC - AGENDA DE CONCERTS DE CATALUNYA

DETALLS DEL CONCERT

PAPA ORBE Y LA ANTENA PERUBÓLICA (Cumbia Amazonica/Chicha Psicodelica)

El reconegut músic i productor nord-americà Ry Coder, en unes de les seves entrevistes més emotives va dir: Si parlem de música, la fusió deixa de ser un element purament modern i amb intencions innovadores i contemporànies, ja que és un fenomen tan antic com els viatgers i aquests tant com la humanitat.

Aquest és el cas de “Papa Orbe i La Antena Perubólica”, amb la seva Cumbia Amazónica i Chicha Psicodèlica.

Les inevitables influències de gèneres com el Funk, el Jazz , el Rock i la Salsa, donat al fet que els seus integrants vénen d'aquests moviments, i que si bé és cert que part d'aquests músics són nascuts i criats al Perú ; la meca de la Chicha i la Cumbia Amazónica, tots viuen a Barcelona, ciutat que es nodreix de les mescles de múltiples nacionalitats i cultures i punt neuràlgic de creativitat en totes les arts... aquest fet influeix de manera molt evident i positiva en la seva sonoritat.

El so elèctric de guitarres distorsionades del Rock and Roll, i teclats amb timbres característics del Blues, Soul i Funky; units a melodies indígenes i figures rítmiques provinents de la Cumbia Colombiana i la Salsa, donen com a resultat aquest colorit i meravellós cocktail sonor, batejat com a Cumbia Amazónica, on trobem en el seu màxim exponent a Juaneco i el seu Blego; tota una llegenda de la música de ball del Perú.

La Chicha, en canvi, és un gènere amb tots els anteriors ingredients, però un fenomen més Urbà i Pop, resultat de les seves formes de composició, estètiques de les melodies i sonoritat, s'adapta a entorns més convulsos, amb unes necessitats socioculturals molt diferents a les de l'Amazones. Tenim com a exemple a “Los Destellos”, entre d’altres.

Papa Orbe i l'Antena Perubólica es nodreixen d'aquestes bases i podem trobar en el seu repertori tant temes de la seva pròpia creació com a versions de tots dos gèneres donant-los el seu toc personal...el seu objectiu fonamental és connectar, fer ballar i gaudir al seu públic.

Més concerts dissabte, 25 / març / 2017

‹ Tornar

SUSCRIPCIÓ NEWSLETTER

Deixa'ns les teves dades i rebràs cada setmana per correu electrònic l'Agenda de Concerts de les sales

Vull rebre informació dels concerts de: