ASACC - AGENDA DE CONCERTS DE CATALUNYA

DETALLS DEL CONCERT

Grec 2018 Festival de Barcelona: Coetus. De banda a banda.

Coetus: coetusiberica.comOrganitza: barcelona.cat/grec

Els sons tradicionals tenen una segona vida en les mans d’una formació multitudinària que redescobreix instruments, revisita el folk ibèric i que, ara, ens proposa un viatge pel nostre passat musical amb les orelles molt atentes al present.

No hi deu haver cap amant del folk que no conegui perfectament dos noms essencials d’aquesta escena: el de Coetus i el del músic i investigador Eliseo Parra. Aquest últim va ser durant prop de vuit anys una de les veus principals d’una formació que, amb gairebé una vintena d’integrants, s’ha dedicat a recuperar uns instruments musicals tan humils com oblidats que formen part de la tradició musical ibèrica i a tornar a portar a l’escenari mostres sorprenentment actuals del folklore musical. I és que ells s’han entestat a convertir la tradició musical en una de les bandes sonores dels nostres dies. Ho han aconseguit acostant el folk a tota una generació d’espectadors i rellegint en clau d’avui la tradició musical. Ara, nou anys després d’haver nascut, la formació afronta un canvi amb la marxa d’Eliseo Parra i la incorporació de Carles Dénia, un poeta i compositor amb registres que van del jazz i el flamenc al cant d’estil valencià i que es converteix des d’ara en la veu més destacada de la banda.

La formació passa pel Grec amb un nou disc, De banda a banda, que sintetitza deu anys de vida d’aquest col·lectiu musical. Aquest cop, però, no es limiten al repertori tradicional, sinó que interpreten també composicions pròpies inspirades en el llegat cultural de la península Ibèrica. Sí, la veu i la percussió segueixen sent la base de la seva proposta, però el seu so s’obre ara a instruments harmònics i melòdics. Una mirada al passat... amb els peus en el present.

Una col·laboració del Grec 2018 Festival de Barcelona i la Fira Mediterrània de Manresa.

Interpretació musical: Carles Dénia (veu), Ana Rossi (veu), Rusó Sala (veu), Aleix Tobias (percussió i veu), Martí Hosta (percussió i veu), Dídac Ruiz (percussió, ngoni i veu), Bernat Torras (percussió i veu), Angelo Manhenzane (percussió), Antonio Sánchez (percussió), Acari Bertran (percussió), Alberto Carrreño (percussió), Mariona del Carmen (percussió), Anna Tobías (percussió), Fran Lucas (percussió), Guillem Aguilar (baix), Xavi Lozano (vents), Martí Serra (saxos), Mario Mas (guitarra).

 

Condicions d'accés per a menors de 16 anys: podran entrar acompanyats d'un major de 18 anys que se'n farà responsable. En cas que l'adult no sigui el tutor legal, serà imprescindible entregar el document de responsabilitat signat pel tutor i per l'adult que acompanyarà al menor, així com la fotocòpia del DNI del tutor legal. Totes les  persones que entrin al recinte hauran de mostrar el DNI o equivalent al personal de seguretat de la porta de la sala. 

Més concerts dilluns, 16 / juliol / 2018

‹ Tornar

SUSCRIPCIÓ NEWSLETTER

Deixa'ns les teves dades i rebràs cada setmana per correu electrònic l'Agenda de Concerts de les sales

Vull rebre informació dels concerts de: