ASACC - AGENDA DE CONCERTS DE CATALUNYA

TARANTOS

TARANTOS

TARANTOS

Plaça Reial, 17 - Barcelona (Barcelona)

  • Persona de contacte: joan mas
  • Telf: 933191789
  • Fax: 933150221
  • Aforament: 150

La sala Tarantos és un dels tablaos flamencs més antics i amb més solera de la ciutat de Barcelona. Va obrir les seves portes el 1963 i, durant els seus primers anys de vida, va veure passar pel seu escenari artistes tant importants com Antonio Gades, Maruja Garrido o Manzanita.

El 1993, l’empresa Mas i Mas es va fer càrrec de la seva gestió i va mantenir l’esperit inicial de la sala, amb actuacions de flamenc d’alt nivell. Niña Pastori, Duquende, Miguel Poveda, Rancapino o Dieguito “El Cigala” són alguns dels grans artistes que van començar a donar les seves primeres passes professionals damunt l’escenari de Tarantos.

Sense deixar de banda la programació flamenca, la sala va obrir-se, durant una temporada, a la cançó d’autor i a altres estils musicals, que també li van valer el reconeixement del públic i els músics. Així, per exemple, la cantant canària Rosana va escollir l’escenari d’aquest local, pel seu debut a la ciutat de Barcelona. Pedro Guerra, Omara Portuondo, Compay Segundo, Nass Marrakech, la Vieja Trova Santiaguera, Jorge Drexler, Carlos Goñi, Jarabe de Palo, Tontxu o Isamel Serrano són altres noms que destaquen com a ambaixadors de les noves manifestacions culturals que va acollir Tarantos.

En l’actualitat, la programació musical de la sala ha volgut centrar-se en el flamenc, a través de grups joves que actuen diàriament en sessions de curta durada (30 minuts) que es fan a les 20:30h, 21:30h i 22:30h. Són formacions vitals, amb molta força, que no només inclouen propostes de flamenc clàssic, sinó que presenten projectes innovadors, en què aquest estil es barreja amb pinzellades modernes, mestisses. D’aquesta manera, s’aconsegueixen espectacles que arriben a un públic general, també el no expert. Aquest projecte, que va néixer el juny de 2004, és el que es pretén consolidar al llarg de l’exercici del 2005 i els anys successius.

‹ Tornar

SUSCRIPCIÓ NEWSLETTER

Deixa'ns les teves dades i rebràs cada setmana per correu electrònic l'Agenda de Concerts de les sales

Vull rebre informació dels concerts de: